2 Ημέρες
Αναχώρηση: 29/05/21
Επιστροφή:  30/05/21

 

Εξόρμηση στον ΠΑΡΝΩΝΑ & τον ΤΑΥΓΕΤΟ Πεζοπορία στο φαράγγι των Μύλων του Κάστορα


Χωριουδάκια σταματημένα στον χρόνο με δρόμους που περνούν κάτω από φουντωτά καστανοδάση. Μονοπάτια που ελίσσονται στις καταπράσινες πλαγιές. Παραδοσιακά καφενεία που ψήνουν τον ελληνικό στη χόβολη και μαγέρικα που πλημμυρίζουν μυρωδιές τις πετρόχτιστες πλατείες γύρω τους. Μια εκδρομή στις βουνοπλαγιές του Πάρνωνα και του Ταύγετου υπόσχεται συγκινήσεις και εικόνες που θα σας μαγέψουν.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η : Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 07:00 πρωινή για Κόρινθο – Σπαθοβούνι. Στάση 30 λεπτά για πρωινό καφεδάκι. Συνεχίζουμε μέσω Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας την οποία θα εγκαταλείψουμε σε κάποιο σημείο θα περάσουμε έξω από την Σπάρτη και θα βρεθούμε στις νότιες παρυφές του Πάρνωνα και στο ιστορικό χωριό Γεράκι τον άγνωστο "Μικρό Μυστρά" όπως το αποκαλούν. Το Γεράκι κατοικείτε από την Μυκηναϊκή εποχή και είναι ένα ζωντανό υπαίθριο μουσείο με πάνω από 20 διάσπαρτες πέτρινες εκκλησίες  που χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα, με πέτρινα αρχοντικά και παραδοσιακή αρχιτεκτονική και με θέα προς τον Λακωνικό κάμπο. Εδώ θα έχουμε μια ώρα χρόνο για βόλτα, φωτογραφίες, καφεδάκι. Στην συνέχεια θα ανηφορίσουμε προς την κορυφή του Πάρνωνα και τα 1.150μ που βρίσκεται το όμορφο χωριό Κοσμάς « Το μπαλκόνι του Πάρνωνα» όπως τα ονομάζουν. Το χωριό είναι χτισμένο σε πολύ όμορφο μέρος και περιτριγυρίζεται από δάση με έλατα, καστανιές και καρυδιές. Πετρόχτιστα σπίτια, ο Ναός των Αγίων Αναργύρων, οι βρύσες με τις λεοντοκεφαλές και τα εφτά πλατάνια που χαρίζουν απλόχερα τον ίσκιο τους στην πλατεία με τα ταβερνάκια και τα καφενεία είναι το σκηνικό. Εδώ θα έχουμε 3 ώρες παραμονή για βόλτες, φωτογραφίες, φαγητό. Το απόγευμα αναχώρηση για το ξεν/χείο μας. Τακτοποίηση, ξεκούραση και το βράδυ βόλτα, γνωριμία με την πρωτεύουσα της Λακωνίας, την Σπάρτη.

Ημέρα 2η: Πρωινό και ώρα 09:30 αναχώρηση από το ξεν/χείο μας για να ανηφορίσουμε σε ένα άλλο όμορφο βουνό της Πελοποννήσου τον θρυλικό Ταΰγετο ή Πενταδάκτυλο όπως τον ονομάζουν από τις 5 κορυφές του. Θα βρεθούμε περίπου στα 1.000μ στο «Μπαλκόνι του Ταΰγετου» το χωριό Γεωργίτσι που το στεφανώνει ένα υπέροχο καστανόδασος και έχει υπέροχη θέα στις καταπράσινες πλαγιές του Ταΰγετου. Από εδώ ξεκινά το μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι του Κάστορα ποταμού. Όσοι θέλουν λοιπόν μπορούν να κάνουν αυτή την υπέροχη πεζοπορική διαδρομή (σχετικά εύκολη) με τοπικό οδηγό που καταλήγει στο χωριό Καστόρι. Οι υπόλοιποι θα πιούμε καφεδάκι, θα κάνουμε τις βόλτες μας και θα βγάλουμε φωτογραφίες. Στην συνέχεια θα πάμε στο Καστόρι θα συναντήσουμε τους πεζοπόρους και θα επισκεφτούμε μια πρότυπη μονάδα πέστροφας, οξύρυγχου και σολομού για να δούμε τις εγκαταστάσεις και να αγοράσουμε εάν θέλουμε κάποια από τα βραβευμένα διεθνώς καπνιστά προϊόντα που παράγει. Φαγητό το μεσημέρι στο Καστόρι με τις όμορφες πλατείες, τις τοξωτές αυλόπορτες, τις βρύσες και τις βυζαντινές εκκλησίες. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεση στάση καθοδόν πλημυρισμένοι από τις εικόνες των δύο ξεχωριστών βουνών.

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

Σας ενημερώνουμε ότι στα λεωφορεία μας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως απολύμανση, καθαριότητα, αερισμός τα οποία θα επαναλαμβάνονται τακτικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όπως και επίσης διαθέτουν κλιματισμό και εισερχόμενου αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον και όχι ανακυκλώμενο από το εσωτερικό περιβάλλον. Επίσης τα καταλύματα που επιλέγουμε για τις εκδρομές μας είναι εγγυημένα και ακολουθούν πλήρως όλους τους κανόνες υγιεινής και προστασίας. Για αυτό χρησιμοποιούμε επώνυμα και επιλεκτικά καταλύματα προς όφελος και προστασίας του πελάτη μας.

Υποχρεωτική η μάσκα εντός του λεωφορείου και χρήση αντισηπτικού

Μέγιστος αριθμός ατόμων σε πούλμαν 52 θέσεων είναι τα 32 άτομα.