1ήμερη
Αναχώρηση: 15/11/20
Επιστροφή:  15/11/20

 

ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΠΑΝΑΡΙΤΗ

& γραφικό ΝΑΥΠΛΙΟ

Για τους Αργολίδεις η Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Νέου έχει ιδιαίτερη θρησκευτική σημασία καθώς είναι ο προστάτης Άγιος όλης της Αργολίδας . Είναι όμως πολύ ενδιαφέρουσα η επίσκεψη του για όλους γιατί είναι από τις πιο παλιές μονές μιας και ιδρύθηκε μόλις τον 9ο αιώνα μΧ. σε συνδυασμό με την επίσκεψη στο μοναδικό όμορφο Ναύπλιο γίνεται μία σύντομη ξεκούραστη απόδραση γεμάτη όμορφες εικόνες και ιστορία….

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 08:00 από πλατεία Ομόνοιας μέσω Πατρών - Αθηνών όπου θα έχουμε ενδιάμεση στάση για καφεδάκι. Στην συνέχεια αναχώρηση για να επισκεφτούμε ένα σημαντικό θρησκευτικό μνημείο της Αργολίδας την Μονή Αγίου Θεοδοσίου Παναρίτη που είναι αφιερωμένη στην συνάντηση 2 Αγίων και σε ένα θαύμα. Η συνάντηση αυτή ήταν μεταξύ του Αγίου Θεοδοσίου του Νέου και του Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους. Επίσκεψη στην Μονή, ξενάγηση στους χώρους και την ιστορία της. Το μεσημέρι θα βρεθούμε στην γραφική πόλη του Ναυπλίου που θεωρείται κατά γενική ομολογία μια από τις ωραιότερες πόλεις της χώρας μας. Σημείο αναφοράς η πλατεία Συντάγματος όπου ανάμεσα στα εντυπωσιακά κτίρια της ξεχωρίζει του Βουλευτικό που φιλοξένησε την πρώτη ελληνική κυβέρνηση του Καποδίστρια, ξεχωρίζει επίσης και η εκκλησία του του Αγίου Σπυρίδωνα στην οποία δολοφονήθηκε ο Ιωάννης ο Καποδίστριας. Έξαλλου κάθε γωνία αυτής της πόλης είναι μία ιστορία. Η δική μας πρόταση είναι μια βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο όπου μπορεί κανείς να κάνει το γύρο της Ακροναυπλίας ή μια σύντομη βαρκάδα μέχρι το Μπούρτζι. Χρόνος για βόλτες, φωτογραφίες, εξερεύνηση, φαγητό. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με σύντομη στάση καθοδόν.

Παρατήρηση! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος  χωρίς βέβαια παραλήψεις.

Σας ενημερώνουμε ότι στα λεωφορεία μας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως απολύμανση, καθαριότητα, αερισμός τα οποία θα επαναλαμβάνονται τακτικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όπως και επίσης διαθέτουν κλιματισμό και εισερχόμενου αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον και όχι ανακυκλωμένο από το εσωτερικό περιβάλλον.

Υποχρεωτική η μάσκα εντός του λεωφορείου και χρήση αντισηπτικού

Μέγιστος αριθμός ατόμων σε πούλμαν 52 θέσεων είναι τα 32 άτομα.