1 Ημέρα ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΡΓΙΑΣ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ
Αναχώρηση: 30/11/20
Επιστροφή:  30/11/20

ΜΟΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΔΑΥΛΕΙΑ - ΑΡΑΧΟΒΑ

Ο Παρνασσός σε όποια πλευρά του και αν βρεθείς έχει μοναδική φύση και υπέροχα χωριά. Σε αυτή την εκδρομή ανακαλύπτουμε τις ανατολικές πλαγιές του και το γραφικό χωριό της Δαύλειας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συγκέντρωση και αναχώρηση 07:30 πρωινή για Ρίο – Αντίρριο – Ιτέα όπου θα κάνουμε στάση για το πρωινό μας καφεδάκι. Στη συνέχεια αναχώρηση και μέσω Δεσφίνας & Διστόμου θα αρχίσουμε να ανηφορίζουμε στις πλαγιές του Παρνασσού για να βρεθούμε στην ιστορική Μονή της Ιερουσαλήμ 11ου αι. Είναι χτισμένη στα 900 μ. στις ανατολικές πλαγιές του Παρνασσού σε ένα πανέμορφο τοπίο μέσα στα έλατα, τιμάται στην Κοίμηση της Θεοτόκου, είναι γνωστή και ως Γερσαλή και έχει να δηγηθεί πολλές ιστορίες εθνικής υπερηφάνειας αλλά και καταστροφής. Κατά την περίοδο της επανάστασης του 1821 λειτούργησε ως κέντρο ανεφοδιασμού των εξεγερμένων της Στερεάς Ελλάδας και βοήθησε τα μέγιστα στη νικηφόρα έκβαση της μάχης της Αράχοβας καθώς ο ηγούμενος της ήταν εκείνος που ειδοποίησε τον Καραϊσκάκη για τα σχέδια των Τουρκαλβανών να πάνε προς τα Σάλωνα και θα περνούσαν από την Αράχοβα. Χρόνος για επίσκεψη και κατόπιν προς το μεσημεράκι θα βρεθούμε στο όμορφο χωριό της Δαύλειας. Η γραφική πλατεία με τα τεράστια πλατάνια, οι πέτρινες βρύσες, ο ναός των Αγίων Αναργύρων, το ρολόι, τα παραδοσιακά καφενεία, οι παραδοσιακές ταβέρνες συνθέτουν μια μοναδική εικόνα αλλά και γύρω από το χωριό υπάρχουν παλιοί νερόμυλοι. Όλα αυτά λοιπόν θα ανακαλύψουμε κατά την παραμονή μας εδώ και θα απολαύσουμε τις καταπληκτικές στερεοελλαδίτικες γεύσεις και τους μερακλίδικους μεζέδες στα ψητοπωλεία και τα ταβερνάκια του χωριού. Νωρίς το απόγευμα θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας στην κοσμοπολίτικη Αράχοβα και θα επιστρέψουμε στην πόλη μας γεμάτοι από τις όμορφες εικόνες του Παρνασσού.

 

Παρατήρηση! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον κριθεί απαραίτητο προς όφελος  των ταξιδιωτών χωρίς παραλείψεις

Σας ενημερώνουμε ότι στα λεωφορεία μας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως απολύμανση, καθαριότητα, αερισμός τα οποία θα επαναλαμβάνονται τακτικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όπως και επίσης διαθέτουν κλιματισμό και εισερχόμενου αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον και όχι ανακυκλωμένο από το εσωτερικό περιβάλλον.

Υποχρεωτική η μάσκα εντός του λεωφορείου και χρήση αντισηπτικού

Μέγιστος αριθμός ατόμων σε πούλμαν 52 θέσεων είναι τα 32 άτομα.