3 Ημέρες ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧ
Αναχώρηση: 29/2/20
Επιστροφή:  2/3/20

 

ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ  ΤΗΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΟΧΡΙΔΑΣ"

 ΛΙΜΝΗ  & ΠΟΛΗ ΟΧΡΙΔΑΣ - ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ - ΣΤΡΟΥΓΓΑ -  ΜΠΙΤΟΛΑ - ΦΛΩΡΙΝΑ

Μια εκδρομή για όλους...H μαγεία της φύσης, βουτιές στην υπέροχη λίμνη, υπέροχη Μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, παλιά βυζαντινά μοναστήρια , σε συνδυασμό με την super τιμή είναι τα κίνητρα για να επιλέξετε αυτό το ταξίδι και να περάσετε ένα όμορφο 3ήμερο τις ημέρες της Αποκριάς στα υπέροχα τοπία της λίμνης Οχρίδας!!!!!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 05:30 πρωινή από Πλατεία Ομονοίας (αφετηρία)  για Ρίο – Αντίρριο – Ιόνια Οδό – Μπιζάνι  όπου θα κάνουμε στάση για το πρωινό μας καφεδάκι.  Συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού και του κάθετου οδικού άξονα της Φλώρινας για τον συνοριακό σταθμό Νίκης. Διατυπώσεις , έλεγχος, διέλευση, συνάντηση με τον ξεναγό μας και αναχώρηση για την πόλη Μπίτολα (το αρχαίο Ελληνικό Μοναστήρι). Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, βόλτα στον πεζόδρομο και φαγητό.   Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για την πόλη της Στρούγκας όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Άφιξη , τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η: Πρωινό και ώρα 09:00 αναχώρηση για να επισκεφθούμε την περιοχή και την Μονή του Όσιου Ναούμ κοντά στα σύνορα με την Αλβανία σε καταπληκτικό τοπίο. Επίσκεψη στο μοναστήρι και χρόνος ελεύθερος για βόλτα, φωτογραφίες στο υπέροχο τοπίο και αγορές αναμνηστικών στη μικρή τοπική αγορά. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στην πόλη της Οχρίδας. Περιήγηση, ξενάγηση στα καλντερίμια με τα ελληνικά αρχοντικά Μακεδονικής αρχιτεκτονικής, την Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας  Σοφίας που βρίσκεται  κάτω από το κάστρο του τσάρου Σαμουήλ, το αρχαίο θέατρο και άλλα. Χρόνος για γνωριμία με τη πόλη και φαγητό.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στον ποταμό Ντρίμ και στον πεζόδρομο της Στρούγκας.  Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 3η : Μετά το πρωινό αναχώρηση ώρα 08:30 για τα σύνορα, διατυπώσεις, διέλευση και κατευθυνόμαστε προς τη μαγευτική Φλώρινα όπου θα έχουμε στάση για βόλτα στην πόλη. Κάπου στην διαδρομή θα κάνουμε και το καθιερωμένο μας πικ – νικ με νηστίσιμα και ουζάκι. Στην συνέχεια αναχώρηση για επιστροφή στη πόλη μας με ενδιάμεση στάση στην διαδρομή.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος εφόσον κριθεί σκόπιμο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου (με αγγλικούς χαρακτήρες) έκδοσης 2005 ή και το ελληνικό διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον το οποίο και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την επικύρωση κρατήσεων για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα