ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ

Η ρομαντική πρωτεύουσα των Μαγυάρων η Βουδαπέστη και η αρχοντική Βιέννη είναι πόλεις που αναδύουν άρωμα Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας και σε μεταφέρουν όπως σε…….. άλλες εποχές. Ελάτε να τις γνωρίσουμε με πλούσιο πρόγραμμα, καλές υπηρεσίες και την ζεστή φιλική ατμόσφαιρα που εμείς ξέρουμε να δημιουργούμε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα  1η : ΠΑΤΡΑ - ΣΕΡΒΙΑ Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 05:30 για Ρίο – Ιόνια οδό - Μπιζάνι. Στάση για καφέ 30 λεπτά και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού για Μέτσοβο – Βέροια. Άλλη μια σύντομη στάση επί της εθνικής οδού και κατευθυνόμαστε προς τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Διατυπώσεις, διέλευση συνόρων και διασχίζουμε τη χώρα των Σκοπίων παράλληλα με τον Αξιό ποταμό, που εδώ γίνεται Βαρδάρης. Μετά από πορεία 4ωρών περίπου με μια ενδιάμεση στάση για καφέ, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διατυπώσεις, διέλευση. Συνεχίζουμε την πορεία μας διασχίζοντας καταπράσινες περιοχές, χωριά και πόλεις όπως Βράνια – περιοχή Νις. Άφιξη το απόγευμα τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ Πρωινό και αναχώρηση 08:00 για Βελιγράδι. Πανοραμική ξενάγηση της πόλης (Φρούριο Καλεμεγδάν, Άγ. Σάββα , Κνεζ Μιχαήλοβα κ.α.). Λίγος χρόνος για φωτογραφίες και συνεχίζουμε για τα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας , διατυπώσεις και αργά το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας που ο Δούναβης την χωρίζει στα δύο. Στην πολύβουη Πέστη με τα μουσεία και τα καταστήματα και την ήσυχη Βούδα με τον Πύργο των Ψαράδων και τον ναό του Αγ. Ματθία. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 3η: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ Πρωινό και ώρα 09.00 ξεκινάμε να γνωρίσουμε την όμορφη Ουγγρική πρωτεύουσα που ο Δούναβης τη χωρίζει στα δύο. Την πολύβουη Πέστη από όπου θα ξεκινήσουμε για να δούμε την πλατεία Ηρώων με τα αγάλματα των Ούγγρων Βασιλέων, την Όπερα, το Κοινοβούλιο, την πολυσύχναστη οδό Αντράσσυ, τον Άγιο Στέφανο. Θα περάσουμε τη Γέφυρα των Αλυσίδων για να βρεθούμε στην πλευρά της Βούδας όπου θα δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, την εκκλησία του Ματτίας και τον λόφο του Γκέλερτ. Θα κλείσουμε την περιήγησή μας με την κλειστή αγορά όπου μπορείτε να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα κρασιά και αναμνηστικά. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για βόλτες, φωτογραφίες ή μια ζεστή σοκολάτα στα φημισμένα καφέ Gerbaend & New York. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια όμορφη νύχτα με τσιγγάνικα βιολιά , τοπική κουζίνα και το φημισμένο κρασί « αίμα του ταύρου », διαν/ση.

ΗΜΕΡΑ 4η: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ Πρωινό και ώρα 08.00 αναχώρηση για την αρχοντική Βιέννη όπου θα έχουμε ξενάγηση. Θα ξεκινήσουμε με την Ρίνγκεστράσσε και το κέντρο με τα μοναδικά κτίρια της Όπερας, του Δημαρχείου, το χειμερινό ανάκτορο των Αμβούργων Χόφμπουργκ, το Ελληνοπρεπές Κοινοβούλιο με την πρόσοψη αντίγραφο της Ακαδημίας Αθηνών, τον Καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου, την παλιά ελληνική συνοικία, τα ανάκτορα του Σένμπρουν και άλλα. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για να το περάσετε όπως επιθυμείτε. Η πρόταση μας είναι να δοκιμάσετε Ζάχερ Τόρτερ συνοδευμένη από μια ζεστή βιενέζικη σοκολάτα. Το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 5η: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ - ΚΡΑΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ Πρωινό και ώρα 08.00 αναχώρηση για τα σύνορα Ουγγαρίας – Σερβίας , διέλευση και θα βρεθούμε στη πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνας την όμορφη πόλη του Νόβισαντ. Σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο με τα όμορφα art nuvo κτίρια και λίγος χρόνος ελεύθερος για φωτογραφίες και καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Κρακούγιεβατς όπου και θα διανυκτερεύσουμε . Άφιξη , τακτοποίηση στο ξεν/χείο, δείπνο, διαν/ση.

ΗΜΕΡΑ 6η: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΤΡΑ Πρωινό και ώρα 08.00 αναχώρηση για τα σύνορα Σερβίας – Σκοπίων. Διατυπώσεις, διέλευση. Θα συνεχίσουμε στην χώρα των Σκοπίων με ενδιάμεσες στάση καθ οδόν για να βρεθούμε αργά το μεσημέρι στα σύνορα των ευζώνων. Διατυπώσεις, διέλευση και επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό, καφέ, ξεκούραση και συντροφιά τις μοναδικές εικόνες και τις όμορφες αναμνήσεις αυτού του ταξιδιού.         

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου (με αγγλικούς χαρακτήρες) έκδοση 2005 και μετά ή και το ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ το οποίο και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την επικύρωση κρατήσεων για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα