1 Ημέρα
Αναχώρηση: 22/11/20
Επιστροφή:  22/11/20

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ - ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ (Σουβάλα) - Πεζοπορία στην ΑΓΟΡΙΑΝΗ (Επτάλοφο) (Καταράκτης & Επτά Πηγές ) - ΑΡΑΧΟΒΑ

Η περιήγηση στην υπέροχη φύση και τους παραδοσιακούς οικισμούς του Παρνασσού είναι πάντα ενδιαφέρουσα. Μία σύντομη απόδραση που θα σας γοητεύσει και θα σας γεμίσει όμορφες εικόνες….

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 07:00 πρωινή για Ρίο- Αντίρριο- Ιτέα. Στάση για το πρωινό μας καφεδάκι πριν ανηφορίσουμε στο Πενήντα Ένα να περάσουμε από το ιστορικό χωριό της Γραβιάς για να βρεθούμε στην γραφική Αμφίκλεια με τα νεοκλασικά αρχοντικά, τα πλακόστρωτα σοκάκια και την υπεροχή φύση. Εδώ θα παραμείνουμε μιάμιση ώρα περίπου. Θα δούμε το Μουσείο Άρτου & Παλαιών Επαγγελμάτων, θα έχουμε χρόνο να εξερευνήσουμε το χωριό, να βγάλουμε φωτογραφίες και …… γιατί όχι να πιούμε και ένα τσιπουράκι. Στην συνέχεια θα περάσουμε από ένα ακόμη όμορφο κεφαλοχώρι τον Πολύδροσο γνωστό και ως Σουβάλα για να βρεθούμε το μεσημεράκι στο διαμάντι του Παρνασσού την Αγόριανη (Επτάλοφος) πνιγμένη κυριολεκτικά στο πράσινο με έλατα, πλατάνια , καρυδιές και κερασιές να συνθέτουν ένα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο. Στην Αγόριανη των 4 εποχών με διαφορετικά χρώματα και αρώματα την κάθε εποχή , οι βόλτες συνοδεύονται από τον ήχο του καταρράκτη , τα κουδούνια των κοπαδιών και τα κελαηδήματα των πουλιών. Εδώ λοιπόν θα έχουμε χρόνο να εξερευνήσουμε το χωριό να περπατήσουμε μέχρι το καταρράκτη και τις 7 πηγές να δούμε το λαογραφικό μουσείο , να γευτούμε υπέροχες λιχουδιές με τοπικά προϊόντα και να αγοράσουμε επίσης. Αργά το μεσημέρι θα ανηφορίσουμε μέχρι τις κορφές του Παρνασσού μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή για να βρεθούμε στην κοσμοπολίτικη Αράχοβα για το απογευματινό μας καφεδάκι. Ανανεωμένοι και γεμάτοι υπέροχες εικόνες θα επιστρέψουμε στην πόλη μας.

Παρατήρηση! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον κριθεί απαραίτητο προς όφελος  των ταξιδιωτών χωρίς παραλείψεις

Σας ενημερώνουμε ότι στα λεωφορεία μας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως απολύμανση, καθαριότητα, αερισμός τα οποία θα επαναλαμβάνονται τακτικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όπως και επίσης διαθέτουν κλιματισμό και εισερχόμενου αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον και όχι ανακυκλωμένο από το εσωτερικό περιβάλλον.

Υποχρεωτική η μάσκα εντός του λεωφορείου και χρήση αντισηπτικού

Μέγιστος αριθμός ατόμων σε πούλμαν 52 θέσεων είναι τα 32 άτομα.